Deri kohët e fundit, ndryshimi i klimës ishte folur si një kërcënim në të ardhmen.

Rritja e nivelit të detit dhe thatësira ekstreme është bërë një problem për botën në zhvillim.

Në katër javët e kaluara, përmbytjet në Gjermani përfshinë rrugët dhe gëlltitën shtëpitë që kishin qëndruar për më shumë se një shekull në fshatin e qetë të Schuld.

Një qytet kanadez me vetëm 250 banorë – i njohur më shumë për ajrin e tij të freskët dhe malor – u dogj nga një zjarr i egër që pasoi në temperatura të larta.

Edhe në Shtetet e Bashkuara, vetëm disa javë pas një vale historike të nxehtësisë, rreth 20,000 zjarrfikës dhe personel janë vendosur për të shuar 80 zjarre të mëdha që kanë konsumuar më shumë se 1 milion hektarë.

Shkencëtarët e klimës kanë deklaruar për dekada që kriza e klimës do të çonte në mot më ekstrem.

Ata thanë se do të ishte vdekjeprurëse dhe do të ishte më e shpeshtë. Por shumë janë duke shprehur habi që rekordet e nxehtësisë dhe shiut janë duke u rritur në këto nivele.

Që nga vitet 1970, shkencëtarët kanë parashikuar saktë shkallën në të cilën bota do të ngrohej me kalimin e viteve.