3 dhjetori shënon ditën botërore të personave me aftësi të kufizuar. Saimir Beqiri, kryetar I shoqatës së personave para dhe tetraplegjik bën të ditur se në Shkodër janë mbi 400 persona të cilët kryesisht përballen me probleme të shumta kryesisht sa I takon infrastrukturës rrugore dhe mungesës së rampave.

Kryetari Saimir Beqiri thotë se mungesa e rampave vihet re edhe në disa shkolla të qytetit.
Kryetari kërkon edhe rritje të pensioneve që përfitojnë personave me aftësi të kufizuar, pasi nuk mjaftojnë as për përballimin e shpenzimeve bazë.

Herë pas herë kryetari Saimir Beqiri ka kërkuar angazhimin e institucioneve për respektimin e të drejtave të personave me aftësi të kufizuar në Shkodër, pasi asnjë nga problematikat që shqetësojnë këtë kategori nuk ka marrë zgjidhje prej vitesh.

 

Artikulli paraprakSHKODËR, TË VERBËRIT PROBLEME ME INFRASTRUKTURËN
Artikulli tjetërSHIU NË SHKODËR, QYTETARËT “LUNDROJNË” NË UJË