Kohët e fundit vihet re një rritje e madhe e numrit të lexuesve në bibliotekën publike të qytetit “Marin Barleti” në Shkodër. Shtimi i lexuesve ka vënë në lëvizje drejtuesit e bibliotekës për të bërë punime të reja që ndihmojnë në përmirësimin e kushteve të bibliotekës në shërbim të lexuesve.

Gjatë gjithë këtij viti biblioteka publike “Marin Barleti” Shkodër do të zhvillojë një sërë aktivitetesh thekson drejtori Cungu.

Biblioteka “Marin Barleti” në Shkodër është më e vjetra në Shqipëri. Kjo bibliotekë ka një fond të pasur ku përfshihën jo vetëm libra në gjuhën shqipe por dhe në gjuhë të huaja.