Qyteti i Shkodrës ka mirëkpritur këtë vit festivalin “Za Fest”. Nata e parë e festivalit u organizua në sheshin e Shirokës. Drejtori artistik Valshent Sata bën të ditur se pse ka zgjedhur qytetin e Shkodrës në këtë edicion të pestë të festivalit. Kësaj here, organizatorët kanë menduar edhe ndërthurjen e legjendave, muzikës me baletin kontemporan.

Vlashent Sata shpreh kënaqësinë e organizimit të festivalit në Shkdoërndërsa shton se i dduhet kushtuar më shumë vëmendje organizimit të aktiviteteve të tilla.

Dy netët e tjera të festivalit “Za Fest” do të organizohen në datat 30 korrik, në zonën muzeale në Gjuhdol dhe nata përmbyllëse e këtij festivali do organizohet në kalanë Rozafa të qytetit të Shkodrës në datën 31 korrik