22 korriku shënon ditën botërore të trurit. Kjo ditë ka si qëllim sjelljen e vëmendjes tek rëndësia e shëndetit të trurit dhe parandalimin e sëmundjeve të tij. Gjon Preçi mjeku neuropsikiatër në qendrën komunitare të shëndetit mendor në Shkodër shpjegon cilat janë rrezikshmëritë e këtyre sëmundjeve.

Sëmundjet e trurit janë të lidhura ngusht me mënyrën e jetesës shprehet mjeku Preçi.

Dita botërore e trurit na kujton gjithashtu rëndësinë që ka konsultimi me mjekun për shqetësimet që mund të shfaqen në mënyrë që të bëhet parandalimi në kohë i këtyre sëmundjeve.