Gjatë muajit Gusht, në territorin e bashkisë Shkdoër janë evidentuar 99 vatra zjarri, mesatarisht 3 vatra në ditë. Drejtori I reparitt zjarrëfikës në Shkodër Agron Dibra bën të ditur se puna gjatë muajit që lamë pas ka qenë intensive dhe tejet e ngarkuar, për shkak disa vatrave të rrezikshme por edhe numrit të vogël të efektivëve.

Krahasuar me një vit më parë, shifrat janë të njëjta bën të ditur drejtori Dibra. Ai shton se deri në fund të muajit tetor, pritet që temperaturat të jenë të larta duke u ërë shkak për zjarre të mundshme.

Sipas drejtorit të repartit zjarrëfikës në Shkodër, Agron Dibra, shumica e zjarreve kanë qenë të qëllimshme.