Njësia Vendore e Kujdesit Shendetësor në Shkodër në bashkëpunim me drejtorinë Rajonale të Operatorit të Shërbimeve të Kujdesit Shëndetësorë Shkodër zhvilloi një takim me mjekët dhe specialistët që trajtojnë fëmijët e spektrit autik ku u diskuata për kujdesin e veçantë që duhet të tregohet për këta fëmijë.

Përmirësimi i shërbimeve publike në nivelin parashkollor ndaj fëmijëve me nevoja të veçanta vijon të mbetet objektivi kryesorë shprehet logopedia, Dea Kraja.

Deri më tani në qytetin e Shkodrës nuk ka akoma një stastistikë të numrit të fëmijëve me nevoja të veçanta.