“Meteori i Humorit Shqiptar” është libri kushtuar aktorit të humorit shqiptar “Mjeshtirit të Madh” Gjosho Vasija. Libri i të ndjerit Pjetër Pepa që u promovua nga vajza e Gjosho Vasisë tregon për jetën e aktorit nëpërmjet rrëfimeve të miqve, kolegëve dhe të afërmeve të mjeshtrit të madh.

Gjosho Vasija ishte një artist i cili dha shumë për Shkodrën.Gjosho Vasija lindi në Shkodër në vitin më 28 tetor 1931 dhe u nda nga jeta në moshën 84 vjecare më 21 nëntor 2013. Shumë shpejt Gjosho Vasia u kthye ndër aktorët e humorit më të dashur për publikun duke qenë edhe një parodist. Gjosho Vasia do të mbetet i paharruar për kontributin e tij në artin shqiptar.