Mesha e se dieles eshte shoqeruar me lutje per viktimat e sulmeve terroriste ne France. Kjo e dile i eshte dedikuar pikerisht atyre nga famullia e shen shtjefnit ne Shkoder. Nen simbolin e flamurit francez, katedralja e shkodres, e mbushur nga besimtaret ka percjelle nje komazh, nje lutje, per aktet makabre te sulmeve terrosite te frances.

Famullitari i Shkodres, Dom Artur Jaku, gjate fjales se tij eshte shprehur se Paqja nuk eshte sfide e nje shteti, nje kombi, eshte sfide e te gjitheve.Arqipeshkvi i dioqezes shkoder Pult, Monsinjor Angelo Massafra, gjate predikimit ne meshen e mbajtur ne homazh per viktimat e frances eshte shprehur se pikerisht terrorizmi nuk ka fe, dhe ato njerez nuk kane lidhje me besimin.Në këto ditë nuk u demtua vetëm franca, parisi u demtua e gjithe e bota e gjithe njerzimi. Logjika humbi perballe cnjerezores, jeta u vra nga frymoret qe u frymezuan nga ligesia, e I patenzoni. Lutja duhet te jete pergjigjja jone, logjika e jone, frymezimi i jone. Falja duhet te jete teknika e jone per te mbrojtur jeten. Dashuria ekonomia e jone. Sic e deshmon kjo ngjarje, paqja nuk eshte kerkese per shov, oratorie, asht alfa, eshte domosdoshmeria per te gjithe, ky ka qene edhe mesazhi i kesaj meshe e cila u transmetua drejtperdrejte nga ekrani i star plus tv, ne nderim te viktimave te frances.