Ashtu si para 25 vitesh, te gjithe jane mbledhur se bashku per te kujtuar meshen e pare ne varrezat e rrmajit te mbajtur nga Dom Simon Jubani. Kreret me te larte te shtetit, perfaqesues te kishes katolike ne shqiperi, perfaqesues te pushtetit vendor, kane perkujtuar kete date te rendesishme jo vetem per te krishteret por per mbare kombin shqiptar.

I pranishem ne kete ceremoi, ka qene edhe kryeministri Rama, i cili lartesoi kontributin e martireve te cilet u pushkatuan gjate regjimit komunist, per nje ideal, ate te besimit. Ministria e Kultures mirela kumbaro, e pranishme ne kete takim, theksoi se ngjarje te tille jane nje relike per mbare kombin. Famullitari i Shkodres, dom Artur Jaku, ne fjalen e tij, u ndal te kontributi i Dom Simon Jubanit, kleriku i cili vrau friken dhe hodhi hapin per lirine e besimit ne Shqiperi. Dom Simon Jubani, me 4 Nentor te vitit 1990, se bashku me nje grup besimtaresh do te mbanin meshen e mare, pas shume vite erresire te plote te besimit ne Shqiperi, nje date e cila eshte shenuar me germ ate arta ne historine e kombit