Piktorja nga Maqedonia e Veriut, Shqipe Mehmeti ka hapur në “Galerinë Oda” në Shkodër ekspozitën e saj të parë “Fragile”. Punimet e piktores paraqesin më së shumti revoltën e femrës e cila akoma përballet me paragjykime si shkak I mentalitetit që ka mbërthyer kryesisht Ballkanin.

Piktorja Shqipe Mehemeti tregon se për realizimin e këtyre punimeve është bazuar edhe në të shkuarën e saj.

Dhuna në familje është një tjetër fenomen I trajtuar nga piktorja Shqipe Mehmeti në këtë ekspozitë.

Drejtuesja e “Galeri Oda” Rozafa Shpuza vlerëson prezencën e piktores Shqipe Mehmeti në hapjen e këtij sezoni të ri për galerinë.

Artistja Shqipe Mehmeti ka realizuar mbi 30 ekspozita personale në Kërçovë, Shkup, Prishtinë, Sofje, Rijeka, Paris, Berlin, Neë York, Stamboll dhe Bursa