Përfshirja e shqiptarëve në organizatën e ISIS, rekrutimet, fati i grave e i fëmijëve shqiptarë në kampet siriane erdhën të përmbledhura në 60 minuta në një dokumentar të realizuar nga gazetari shkodran Taulan Koplikaj me titullin DEASH.

Në fund të këtij aktiviteti Unioni i Pavarur i Gazetarëve i dha çmimin “Hamid Boriçi” gazetarit Taulant Koplikaj për meritat e tij në sensibilizimin e opinionit publik dhe autoriteteve shtetërore për riatdhesimin e Alvin dhe dhjetra grave dhe fëmijëve shqiptarë që mbaheshin peng në kampet siriane.