Në mjediset e sallës “Kardinal Mikel Koliqi” është prezantuar libri i shkrimtarit Mhill Marku “Pionieri i Kuq”. Ky libër u përkthye në shqip nga Dom Anton Kodrari i cili shprehet se në këtë libër ka vëtëm një pjëse të arkivave të pazbuluara të mërgatës dhe epistolarit të pabotuar të shumë personaliteteve shqiptare.

Në fjalën e tij arqipeshkvi i Shkodrës Imzot Angelo Masafra thekson se ky libër do t’i shërbej shumë breazve të rinjë për të njohur të kaluaren e tyre.

Në libër autori ka folur dhe për turturat që i janë bërë popullit shqiptarë gjatë kohës së komunizmit. Dom Mikel Pllumaj dha më shumë detajee në lidhje me këtë informacion të përfshirë në libër.

Autori i librit “Pioneri i Kuq” Mhill Marku ishte një nga bashkëpuntorët e revistave periodike si “Shejzat”, “Diell” apo “Shqipëtari i lirë”

Artikulli paraprakSHKODËR, SHKRIMTARI JUSUF BUXHOVI PREZANTOJ DY LIBRA
Artikulli tjetërTRONDITET SHKODRA, KATËR TË VRARË NË VELIPOJË