Kjo e shtunë shënon Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëve. Kryetari I Bashkimit të Sindikatave të Pavarura ka reagur ashpër ndaj mosfunksionimit të politikave që kanë në fokus rritjen e numrit të të punësuarve në qarkun Shkodër.

Tuka paralajmëron organizimin e protestave sapo vendi të dalë nga situata e krijuar pas përhapjes së pandemisë COVID.

Tuka shton se pse është ndërprerë marrëdhënia institucionale e sindikatës që ai përfaqëson me qeverinë.

1 maji edhe në kushte pandemie duhet të ishte protestë për paga më të larta dhe kushte më të mira punet tha gjithashtu kryetari I Bashkimit të Sindikatave të Pavarura në Shkodër Albert Tuka.