Në tregun e Rusit në Shkodër vijon të ketë një rënie të fuqisë blerëse. Kjo gjë vazhdon të jetë një problem për tregtarët të cilët shprehen të shqetësuar pasi i duhet të shesin produktet nën kosto.

Situata e vështirë në të cilën ndodhen i ka bërë disa nga ata të mendojnë si mundësi mbylljen e tezgës.

Sikur të mos mjaftonte rënia e fuqisë blerëse një problem tjetër shqetësues për këta tregtarë janë dhe shitësit e rrugës që sipas tyre nuk paguajnë asnjë taksë dhe sërish punojnë njësoj si ata.