Rajoni I Shkodrës ne kulmin e temperaturave te larta duket se është e rrethuar nga zjarret. Burime pranë zonave te ndryshme ne Qarkun e Shkodrës, bëjnë me dije se përveç zjarrit te shfaqur, ne rrethin e Pukës e konkretisht ne Bashkinë Fushe -Arrëz, probleme, ka edhe ne disa zona te tjera te Qarkut te Shkodrës.

Vatra zjarri janë shfaqur, edhe ne rrethin e Malësisë së Madhe e konkretisht ne fshatin Palvar, ku flaket e zjarrit kane përfshire disa sipërfaqe pyjore, por qe nuk përbejnë rrezikshmëri për banoret e zonës. Ndërkohe nga ana tjetër, probleme me zjarret janë shfaqur edhe ne Bashkinë Vau Dejes, ku te dhënat pranë kësaj Bashkie bëjne me dije se një vatër zjarri është shfaqur edhe ne fshatin Karme te kësaj zone, ne segmentin e rrugës qe lidh Vau Dejesin me Shkodrën. Pranë vatrave te zjarrit jane derguar mjete zjarrfikese dhe situata eshte normalizuar, megjithate forcat zjarrfikese kane nje apel per te gjithe banoret qe te njoftojne menjehere sa te kene informacion per vatra te zjarrit.