Kete vit pritet te behet realitet kerkesa disa vjecare e ish te perndjekurve politik ne Shkoder , per te patur nje memorial ne qender te qytetit . Lajmi behet i ditur nga kryetari i Shoqates se Ish te Perndjekurve Politik sipas te cilit kerkesa disa vjecare ka gjetur bashkefinancim nga bashkepunim me shoqaten “Drejtesi dhe Paqe” dhe Bashkia Shkoder.

Memoriali kushtuar ish te perndjekurve politik dhe vuajtjeve te tyre nga sistemi diktatorial ishte nje kerkese e hershme, por fillimisht u aprovua per financim muzeu i deshmise dhe kujteses .

Ndresa pretendohet se ne vitin 2018-te eshte hapur drita jeshile per vendosjen e nje busti ne qender te qytetit.