Insituti Yunus Emre në Shkodër , organizoi hapjen e ekspozitës “ Shkodra ne Dokumentet arkivore osmane” . U realizua dhe një bisedë me shkrimtarin dhe studiuesin e letërsisë së divanit Prof.dr. Iskender Pala.

Artisti theksoi rëndësinë që bart rritja e vlerës që i duhet kushtuar artit dhe shtimi i aktiviteteve artistike. Pala, i cili shprehi veçanërisht për të rinjtë domosdoshmërinë e interesimit të tyre me të paktën një fushë të artit. Më pas u bë hapja e ekzozitës ,e cila tërhoqi vëmendjen e të pranishëmve që ndodhesheni aty .

Në ekspozitën përfshihen periudhat 1664-1910 , me gjithsej, 32 shembuj të dkumenteve prej të cilëve 3 me përmbajtje politike , 3 të aktiviteteve rindërtuese , 3 të jetës ekonomike , 1 ushtarake , 11 të jetës sociale , 3 të shëndetësisë e të arsimit dhe 5 të cështjeve fetare dhe vakëfeve. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin , drejtori I insitutit Yunus Emre Shkodër, i cili u bë shkak për realizimin e ësaj ekspozite dhe personalitete të tjera të qytetit të Shkodrës .

Artikulli paraprakPROJEKT BUXHETI I BASHKISË 2018-TË
Artikulli tjetërLAGJJA “SKËNDERBEG” NË MËSHIRË TË FATIT