Atmosfera e festive e 28-29 nentorit eshte percjelle edhe ne shkollen artistike “Prenk Javoka”.Stafi pedagogjik dhe nxenesit e talentuar kishin pergatitur nje aktivitet artistik me titull “Arber” me kenge dhe vegla muzikore te karakterizuara nga motive kombetare dhe patriotike.

Drejtori i ketij isntitucioni Anton Kaftalli percjell emocionet e ketyre diteve dhe pergatitjet e nxenesve. Drejtori Kaftalli foli edhe per risine e shkolles se ciles i eshte rikthyer pas shume vitesh banda frymore. Per te risjelle ate qe ka pasur shkolla e muzikes banden frymore, nje formacion i munguar ai vjen per here te pare i plote dhe pas asnje mesues ne perberje por vetem nxenes te talentuar te shkolles. Banda frymore qe perbehet nga 30 te rinj do te mbaje emrin “Leke Gjergji, nje nga figurat me te shquara te muzikes i cili nuk jeton me, dhe mesues i te gjithe veglave te tunxhit per vite me radhe.