Ekstremizmi i dhunshem ekziston ne shqiperi , dhe te dhenat statistikore jan kokeforte lidhur me nje fakt te tille. Nje gje e tille u pranua nga Agron Sojati kordinator kombetar per ekstremizmin e dhunshem gjate nje seminari te mbajtur ne qendren e bashkimit europianku pjese e organi imit ishte dhe komiteti shqiptar i Helsinkit.

Ai tha se ka grupe radikaliste te cilet marrin persiper misione dhe identitet qe nuk i perkasin ndersa shteti nuk ka mundur te krijoje ura komunikimi me to.  Eshte pranuar gajte ketij takimi se edhe ne Shkoder ka patur individe me tendenca radikale , e megjithate eshte e veshtrire te dallohet kur keto tendenca jane te rrezikshme ose jo.

Pasojat direkte te politikes se keqe ne rajon jane varferia dhe papunesia , si dhe ndjenja e mungeses se perspektives per te rinjte , qe ehste rruge e shkurter tek pranimi i qendrimeve radikale.