Vullkani “La Soufriere”, ka shpërthyr ditën e djeshme në Karaibe.

BBC, bën me dije se mijëra njerëz u evakuuan nga shtëpitë e tyre në ishullin Karaibe të Shën Vincentit pasi shpërthimi vullkanik mbuloi ishullin me tym dhe hirit.

La Soufriere, i cili ka qenë i ‘fjetur’ për dekada, filloi të tregojë për herë të parë aktivitetin vullkanik në dhjetor, i cili u rrit këtë javë.

Në dhjetor filloi të lëshonte avull dhe tym dhe të bënte zhurma të gjëmuara.