Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara do të mblidhet të premten me kërkesë të Rusisë për të diskutuar dëmtimin e dy tubacioneve të gazit rus në Evropë që ka shkaktuar derdhjen e gazit në Detin Baltik.

Misioni francez i OKB-së, i cili mban presidencën e Këshillit prej 15 anëtarësh për shtator, tha se takimi do të trajtojë tubacionet Nord Stream që Rusia dhe partnerët evropianë shpenzuan miliarda dollarë për ndërtimin.