SHBA ka paralajmëruar menjëherë qytetarët që të largohen menjëherë në rast se janë në portat e aeroportit të Kabulit.

Një shpërthim ndodhu në portën Abbey si pasojë e një sulmi kamikaze të paralajmëruar orë më përpara.

Situata në aeroportin e Kabulit është më kritike se kurrë dhe SHBA nëpërmjet ambasadës në Kabul i kërkon qytetarëve që të shmangin çdo udhëtim drejt këtij destinacioni deri në njoftim të dytë.

NJOFTIMI I AMBASADËS SË SHBA NË KABUL

Ngjarja: Shpërthimi në portën e abesë të aeroportit të KABUL -it, RAPORTET E GUNFIRE

Ka pasur një shpërthim të madh në aeroport dhe raportohet për të shtëna me armë.

Qytetarët amerikanë duhet të shmangin udhëtimet në aeroport dhe të shmangin portat e aeroportit në këtë kohë.

Qytetarët amerikanë që janë në Abbey Gate, East Gate ose North Gate tani duhet të largohen menjëherë.