Postulate me thenie motivuese jane vendosur ne te gjitha lulishtet e qytetit te shkodres.

Idea inovative erdhi nga qendra multifunskiuonale “Pulsi ON” , ndersa autori i kesaj gjetjeje te vecante eshte Amel Pervizi. Ai foli mbi sesi lindi kjo ide , teksa tregoi se jane 31 thenie te cilat nuk ka qene e lehte te perzgjidhen . Pasi eshte marre leja ne Bashkine e Shkodres , te rinjte kane realizuar vendosjen e disa pllakave metalike me shkrime nga autorë shqipëtarë dhe të huaj, në disa nga zonat e qytetit që janë të pajisura me stola.

Përkatësisht tek Shatëvani, Sheshi Isa Boletini, Parku Rinia, Pedonalja tek Bixhisteni dhe në Gjuhadol. Ndresa stolat e Shkodres po percillen si nje fenomen i vecante ne rrjetet sociale, ku vazhdimisht te rinj publikojne foto duke zgjedhur thenien e dites.