ZYRA E BE DHE ALEANCA FRANCEZE BASHKË NË DITËN NDËRKOMBËTARE TË FRANKOFONISË. Zyra e Bashkimit Europian në Shqiperi në bashkëpunim me aleancën franceze dhe disa shkolla te qytetit te Shkodres kane organizuar nje aktivitet kulturor dhe arstitik te titulluar “Shqipëria në hapësirën FRankofone”.

Ky aktivitet vjen në kuadër të ditës ndërkombëtare të frankofonisë. Nga ana tjetër, drejtuesja e Aleancës Franceze në Shkodër Dhurata Hoxha, ka deklaruar se Shkodra ka lidhje të vecanta me Francën. Ky aktivitet synon promovimin e vlerave të frankofonisë, njohjen me angazhimet e Shqipërisë në hapësirën botërore frankofone dhe muzikën e kulturën franceze si një pjesë e rëndësishme e kulturës së Bashkimit Evropian.

[iframe width=”100%” height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/SfokoccPIXI?showinfo=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]