Shqipëria nga 1 janari kryeson OSBE dhe një nga urimet e para vjen nga Ukraina, e cila e konsideron marrjen e kryesisë si një rol të rëndësishëm në kthimin e paqes në vendin e tyre, për shkak të tensioneve me Rusinë sidomos në rajonin lindor.

Një nga prioritetet e Shqipërisë në kryesinë e OSBE për 2020 është dhe tensionet Ukrainë- Rusi.

Pikërisht ministri i jashtëm ukrainas, Vadym Prystaiko uron homologun e tij Gent Cajah për përgjegjësitë e marrjes së detyrës së re të Shqipërisë.

Prajtko