25 vjetori i lirise se besimit islam ne shqiperi dhe rilejimi i fese per te ardhur deri ne ditet e sotme lidhet ngusht me kontributin e mjaft besimtareve ne shkoder .E tille edhe familja Baja shtepia e se ciles sherbeu per gati nje vit si zyrat e Myftinise Shkoder.

Disa dite pas nderimit te krereve myslimane me ane te nje pllakate i zoti i shtepise,Nexhmedini hapi dyert edhe per ne duke na treguar ne detaje dhomat e kesaj shtepie te cilen e kane te trasheguar nder breza.Ishte viti 1990 kohe kur familjes Baja po i rikthehej prona e tyre qe me pa te drejte qeveria e partise se punes ua kishte konfiskuar.Pikerisht ne ate kohe ai u hapi dyert perfaqesuesve te besimit islame qe po pergatiteshin per nje riorganizim ne fillimet e demokracise.7 dhoma te kesaj banese sherbyen per gati nje vit si zyra e rinise,biblioteka,dhoma e faljes zyra e bashkesise islame ku rrinte Hafiz Sabri Koci dhe zyra e myftiut te komanduar te asaj periudhe Haxhi Faik Hoxha.

Artikulli paraprakKAOSI I NJE TË DIELE NË ZONËN E ZDRALES
Artikulli tjetërZEF GJONI FLET PËR SUKSESIN NË “GONGU I ARTË”