LIGJI PËR TRASHËGIMINË KULTURORE PRITET TË NDRYSHOJË GJATË MUAJIT SHTATOR
Shtëpia ku u lind dhe u rrit futbollisti shkodran me famë kombëtare, Loro Boriçi prej me shume se dy vitesh i eshte nenshtruar rikonstruksionit nga nje grup specialistesh te arkitektures italiane.

Gjate gjithe kesaj kohe nuk eshte kryer asnje punim e kjo shtepi eshte kthyer ne nje vendhedhje mbeturinash. Para 5 muajsh Zv ministry I cultures zef cuni tregoi per star+ se ministria e cultures nuk mund te nderhyje per mungese kompetence megjithate po parashikohet nje ndryshim ligjor per raste te tilla
Ky ndryshim ligjor nuk eshte bere ende pasi ministria e kultures eshte perqendruar tek aktivitetet per viziten e papa franceskut por nderkohe gjate muajit shtator pritet qe ligji per trashegimine kulturore te kaloje ne parlament. Por derisa dikush te nderhyje kjo shtepi do shkaterrohet duke humbur vlerat e saj historike dhe kulturore e per me teper  banoret e zones dhe kalimtaret e rastit rrezikohen nga shembja e mundshme e asaj cka ka mbetur.

 

 

 

 

[iframe width=”300″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/axkNZKMq9uQ?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakBURRAT E VRASIN VETEN
Artikulli tjetërMBI 50% E NXËNËSVE I KANË BLERË LIBRAT