Mjekja Sara Kayat ka ndarë pesë këshillat e saj kryesore për të humbur yndyrën e barkut dhe nuk është aq e vështirë sa mund të mendoni. Dr Kayat pohoi: “Një pikënisje e mirë është matja e perimetrit të belit dhe ju dëshironi që perimetri i belit të jetë më pak se gjysma e gjatësisë suaj. Pra, cilat janë këshillat kryesore për t’u dobësuar në një masë të shëndetshme, pa e kufizuar veten?

Hani me kujdes
Uluni në tavolinë, vendosni para një pjatë, mësoni të përtypni, mësoni të vlerësoni shijet në pjatën tuaj në vend që ta fusni me nxitim gjatë rrugës për në punë ose ose përpara televizorit.

Hiqni dorë nga dietat drastike

Dietat drastike ndërmerren në një bazë afatshkurtër me synimin për të arritur rezultate të shpejta. Dr Sara pretendon se ato janë një qasje e pashëndetshme dhe e paqëndrueshme për të arritur humbje peshe. Ajo tha: “Ka shumë të famshëm atje që i mbështesin, por ato nuk funksionojnë, mund të ndikojë në metabolizmin tuaj, mund të ndikojnë në mënyrën se si trupi juaj ruan yndyrën”. Krahas një diete të shëndetshme, Dr Sara rekomandoi edhe stërvitjen. “Stërvitja, ka të bëjë edhe me gjetjen e ekuilibrit të duhur”, – tha ajo. “Shumë njerëz angazhohen shumë shpejt me stërvitjen. Ju duhet vërtet ta ndërtoni ngadalë, përndryshe mund të hiqni dorë shpejt.