SIGURIMET, NIS ZBATIMI I NDRYSHIMEVE LIGJORE STAKA: PUNA KA FILLUAR, DERI TANI JANË BËRË PAK APLIKIME Data 1 janar 2015 ka shenuar hyrjen ne fuqi te ndryshimeve ne ligjin per “Sigurimet Shoqerore” drejtoresha e DRSSH ka treguar per mediat se pritet fillimi i zbatimit konkret te ketyre ndryshimeve.

Nje nga ndryshimet kryesore eshte edhe ai per perfitimin e pensionit social nga jokontribuesit. Ndryshimet e tjera qe priten te zbatohen jane menyra te reja te llogaritjes se pensionit dhe moshes se daljes dhe shtesa prej 4 muajsh ne vit per vjetersine ne pune. Nga ky vit te gjitha femrave qe iu lind e drejta per daljen ne pension do e perfitojne kete te drejte pasi te kene moshen 60 vjec e dy muaj nderkohe sipas Stakes kjo rritje prej dy muajsh nuk reflekton nje diskriminim apo problem per femrat.

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/VSR1gRzvcsE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakVIDEOSKANDALI, SPITALI I SHKODRËS I SIGURT
Artikulli tjetër“QAZIM DERVISHI”, FILLON RIKONSTRUKTIMI I PARKETIT