SITUATË E TENSIONUAR NË TUZ, PLAGOSEN LEHTË 6 NXËNËS. Gjashtë vetë morën plagë gjatë një përleshjeje në Tuz, e cila është shkaktuar nga ndeshje të ndërprerë e futbollit në mes të Serbisë dhe Shqipërisë në Beograd. 

 

Policia u tha se lufta ishte njoftuar rreth 10:20, dhe se kur patrulla mbërriti nuk kishte asnjë shqetësim të rendit dhe qetësisë publike, dhe kjo është një luftë që parapriu studenti me inicialet  D.O 15 vjec i cili kishte marre plage. Duke iu refereuar mediave malazeze, behet me dije se menjehere kishte njoftuar ministrine e linjes per perforcime, pasi ne oborrin e shkolles ka pasur mbledhje te nje numri te madh te nxenesve dhe prinderve te tyre. Oficeret e policise kane nderhyre per te qetesuar kete situate te krijuar ne gjimnazin 25 maji ne Tuz te Malit te Zi. Burime prane policise malazeze bejne me dije se si rrezul;tat i perleshjeve te studenteve jane demtuar 6 nxenes  R.V (18) , A.D (17), të Ushtrisë (17), goditje (14) dhe E.Đ. (16). të gjashtë personat ishin nxënës të gjimnazit “25 maj” në Tuz, “tha policia në një deklaratë. 

Në pasdite policia erdhi R.V. dhe A.Đ. Babai i plagosur E.Đ. i cili ka paraqitur kërkesën, duke deklaruar se një oficer nga Tuz gjatë intervenimit shkelur RV dhe E.Đ. duke përdorur një shkop policie. Zyrtarët Podgorica CB menjëherë pas kësaj ngjarje të njëjta takohen Zëvendës bazë Prokurorit të Shtetit në Podgoricë, në konsultim me të cilat marrë masat dhe veprimet për të sqaruar tij. “Administrata Policia do të marrë masa për të verifikuar zbatimin e dy fytyra, në të cilën është edhe ZODT njohur në Podgoricë,” shtoi policinë. 

Informata fillestare treguan se katër vetë u plagosën lehtë në një masë nxënësit përleshje jo-shqiptare dhe shqiptare në gjimnazin “25 maj” në Tuz.  Drejtori i Qendrës Emergjente Vladimir Dobriçanin “Neës”, tha se ata morën katër studentë, të moshës 15 deri 18 vjet, me një plagë të lehta trupore. 

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/QE7m3QcFKNI?list=UU0aBDfsVqdL53NOE5eMXAUw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakSERBËT, SULMOJNË FAQEN E UNIVERSITETIT
Artikulli tjetërPËRMBYTJET, PLAN RAJONAL MENAXHIMI