Ngricat dhe debora nuk kane sjelle problematika ne akset nacionale te cilat administrohen nga Autoriteti Verior i Rrugeve. Lajmi behet i ditur nga Gjergj Zefi pergjegjesi per mirembajtjen ne kete drejtori .Nga ana tjeter nje realitet krejt ndryshe parqaitet per akset rurale ne te cilat ka veshtiresi kalimi apo jane te bllokuara totalisht. Pergjegejsi Zefi tha se autoriteti verior dhe firmat nuk kane asnje detyrim lidhur me keto segmente.

Sa i takon deklaratave te pak koheve me pare te bera nga drejtori i emergjencave civile Shemsi Prenci sipas te cilit firmat nuk kryenin mire funksionet e veta, Zefi tha se emergjencat nuk kane monitorues ne terren ndaj dhe informacioni qe i delegohet eshte i paplotesuar.Autoriteti verior i rrugeve ka aktualisht 16 kontrata te cilat jane 2 vjecare ndrsa nuk ka patur asnje anullim te tyre per moskryerje funksionesh.