Kancelarja gjermane Angela Merkel dhe presidenti francez Emmanuel Macron kanë zhvilluar pak momente më parë një bisedë telefonike ku ranë dakord në një telefonatë se ndihma vitale për civilët në Afganistan dhe ata që ikën në vendet fqinje duhet të dërgohen përmes Kombeve të Bashkuara, raporton Reuters.

Të dy diskutuan gjithashtu planet për evakuimin e civilëve pasi SHBA të përfundojë tërheqjen e saj më 31 gusht.