Skandali i fiksimit të ndeshjeve në tenis zgjerohet.

BBC dhe Buzzfeed.neës publikon një posedim të dokumenteve që përmban rezultatet e një hetimi të nisur në vitin 2007 nga ATP, organit qeverisës të lojtarëve të botës, e cila ka ndodhur pas një loje të dyshimtë bast midis Rusisë Davydenko, numri i 3 në mbarë botën në vitin 2006 dhe fitues i Masters në vitin 2009, dhe Argjentinës Arguello: të dy u gjykuan në bazë ‘të pastër’, por hetimet kanë zhvilluar në një hetim më shumë “në një rrjet të gjerë të bettors lidhur me lojtarë të nivelit të lartë . Sipas transmetuesit dhe internetit britanike informacionit SHBA gjatë dekadës së kaluar 16 lojtarë në 50 të lartë të renditjen janë vazhdimisht raportuar nga ndeshje humbur dyshim. “Dokumentet – thotë Bbconline – tregojnë se studimi kanë gjetur rrjetet punters në Rusi, Italinë veriore dhe Sicili që kanë fituar qindra mijëra paund nga bast mbi fiksimin e ndeshjeve, tre nga të cilat luhet në Ëimbledon.” ATP mohon Shoqata e Tenisit Profesionistëve (ATP) mohon raportet për incidentet e pretenduar ndeshjeve nuk është e sanksionuar, shpërndarë dje nga lajmet BBC dhe Buzzfeed. Në një konferencë për shtyp kryetari i ATP, Chris Kermode, “ka hedhur poshtë çdo dyshim se provat e fiksimit të ndeshjeve kanë qenë të shtypur për ndonjë arsye apo nuk janë hetuar.” Por BBC përgjigj se udhëheqësit e gjykatës nuk ka marrë parasysh për shkak të paralajmërimeve të përsëritura kundër 16 lojtarëve të njohur.