Nje dite pastrimi ne komunitet, ka qene nisma e shoqates cospe dhe Bashkise Vau Dejes, pikerisht ne territorin e kesaj bashkie.

I pranishem ne kete nisem ka qene edhe kryetari i Bashkise Vau Dejes, Zef hila, i cili ne kuader te kesaj nisme ka ftuar te gjithe qe te mbrojne komunitetin, pasi nje mjedis i paster eshte nje e ardhme me e mire.

Pjese e kesaj nisme kane qene nxenesit shkolles 9 vjecare ne Vau Dejes, te cilet kane dhene nje mesazh te qarte per te gjithe qe mjedisi eshte nje pasuri e te gjitheve. 

BASHKIA VAU DEJËS, NDËRHYN PËR PASTRIMIN E ZONAVE URBANE 

Por nga ana tjeter, ne kuader te kesaj dite, angazhimi ka qene maksimal edhe per Bashkine Vau Dejes, e cila ka pastruar disa mbetje inerte dhe urbane ne qender te qytetit, ne lagjet kryesore te ketij qyteti. Fale angazhimit te Bashkise Vau Dejes, tashme shume zona te ketij qyteti jane mete pastra kane nje mjedis te pershtatshem per te gjithe. Mjhedisi eshte nje nga prioritetet kryesore te Bashkise Vau Dejes per kater vitet e ardhshme dhe si e tille ka nje vemendje te vecante edhe nga kryetari i Bashkise Vau Dejes, Zef Hila.