Zyrtarët e Spanjës thonë se një haker rus, i kërkuar nga Shtetet e Bashkuara, është arrestuar dhe pritet vendimi nëse ai do të ekstradohet në SHBA.

Një zëdhënës i Gjykatës Kombëtare të Spanjës tha mbrëmë se personi, Stanislav Lisov, 31 vjeçar, është arrestuar më 13 janar, pasi policia e Gardës Civile e arrestoi atë në aeroportin e Barcelonës, në bazë të fletarrestit të agjencisë amerikane, FBI, të publikuar përmes Interpolit. Ky zëdhënës tha se një gjyqtar në kryeqytetin Madrid e ka marrë në pyetje këtë programues të kompjuterëve për akuzat për konspiracion penal lidhur me vjedhje elektronike dhe kompjuterike, për të cilat kërkohet nga Shtetet e Bashkuara. Gjyqtari kishte urdhëruar paraburgosje, për shkak të seriozitetit të akuzave dhe rrezikut se ai do të mund të fshehej nga sistemi i drejtësisë, ashtu siç kishte vepruar paraprakisht në Shtetet e Bashkuara. Policia e Spanjës tha se Lisov ishte arrestuar derisa përgatitej të hynte në aeroplan për tu larguar nga Spanja, së bashku me bashkëshorten e tij.