Drejtoria rajonale e sigurimeve shoqerore ka sjelle ne vemendje kontributin e sigurimit shendetsor dhe shoqeror te fermereve i cili eshte mjaft i rendesishem per te ardhmen e tyre.

Drejtuesja e ketij institucioni ne qytetin e Shkodres Violeta Staka thekson se fundi i vitit po afron ndaj cdo vit ka rendesine e tij me ligjin e rii .Sipas Stakes muaji i fundit ka shenuar nje rritje dhe deri tani jane 3020 individe qe kane derdhur sigurimet.Staka shprehet se me kalimin e viteve masat ndryshojne here pas here ndaj fermeret akne mundesi qe vitet e kaluara ti blejne me cmimet e sivjetshme. Drejtoria rajonale e sigurimeve shoqerore informon se Fermeret e ish-Ndermarrjeve Bujqesore duke u siguruar ne kete skeme do te perfitojne pension shteteror pleqerie;Fermeret e ish-Kooperativave Bujqesore do te perfitojne:Pension shteti, kur jane te siguruar ne kete skeme por jo me pak se 17 vjet e 8 muaj;Per ata persona qe kane plotesuar 35 vite dhe eshte shkeputur nga skema, pasi me ligjin e ri çdo vit vjetersie per pension te plote i shtohet nga 4 muaj derisa te arrij ne 40 vite si per burrat ashtu edhe per grate.

Artikulli paraprakTËRTHORJA: PUSHTETI VENDOR PËRGJEGJËS PËR MBETJET SPITALORE
Artikulli tjetërBASHKIA VAU DEJËS, NIS LIRIMIN E HAPËSIRAVE PUBLIKE