Ambasada e Shteteve të bashkuara të Amerikës në bashkëpunim me Federatën Shqiptare të Basketbollit dhe universitetin “Luigj Gurakuqi” në Shkodër organizuan aktivitetin e shkëmbimit të eksperiencave mes studentëve dhe 2 ish-basketbollisteve amerikane Ruthi Bolton dhe Chineze Nëagbo.

Gëzim Dibra, zëvëndës rektori I universitetit të Shkodrës u shpreh se” dhe ky shkembim eksperiencash është ndër më të veçantit e organizuar ndonjëherë kryesisht për studentët e departamentin e Edukimit fizik dhe sporteve.

Ruthi Bolton 2 herë fituese e medaljes së artë si basketbollistja më e mirë ndau mesazhe motivuese me studentët pjesëmarrës në këtë takim.

Ndërkohë, ish-basketbollistja Chineze Nuagbo foli tregoi mënyrën se si është bërë pjesë e kampionateve më të mira të basketbollit në Amerikë.

Takimi u ndjek me mjaft interres nga studentët së degës Edukim Fizik dhe Sporte kryesisht.