Efektiviteti i vaksinës Pfizer / BioNTech kundër infeksionit SARS-CoV-2 ra në 39% midis 20 qershorit dhe 17 korrikut në Izrael, njoftoi Ministria e Shëndetësisë të enjten, duke theksuar se kjo gjetje është regjistruar në një kohë kur varianti Delta po përhapet në vend.

Kjo përqindje është dukshëm më e ulët se 64% që u përmend nga 6 qershori deri më 3 korrik dhe se 94.3% që ishte nga 2 maji deri më 5 qershor.

Sidoqoftë, efektiviteti i vaksinës amerikano-gjermane në parandalimin e formave të rënda të Covid-19 vlerësohet në 91.4% dhe efektiviteti i saj në parandalimin e pranimeve në spital vlerësohet në 88%, sipas vlerësimeve të Ministrisë.

Që nga fillimi i fushatës së imunizimit në Izrael më 20 dhjetor 2020, më shumë se 5.75 milionë njerëz, ose 61.6% e popullsisë, kanë marrë dozën e parë të vaksinës.

Në 24 orët e fundit, u diagnostikuan 1,275 raste të SARS-CoV-2, duke e çuar numrin e përgjithshëm të infeksioneve në 856,827, ndërsa tre me Covid-19 vdiqën, duke çuar numrin e vdekjeve nga pandemia në 6,457.