Një stuhi e madhe diellore pritet të godasë Tokën, duke shkaktuar probleme të mëdha për rrjetet e energjisë.

Stuhia gjithashtu mund të ndezë një ekran të ngjashëm me Dritat Veriore mbi veriun e Anglisë dhe Nju Jorkut.

Stuhia diellore është shkaktuar nga një lloj shpërthimi diellor i quajtur nxjerrje e masës koronare (CME) – një dëbim i madh i plazmës nga shtresa e jashtme e Diellit, e quajtur korona.

Ka dyshime se stuhia diellore mund të ndikojë në Tokë nga rreth orës 5 pasdite, sipas ‘Met Office’ dhe Administratës Kombëtare Oqeanike dhe Atmosferike të SHBA.

Shpërthimet diellore mund të ndikojnë në komunikimin duke prishur sinjalet e radios.

Në vitin 1989, një shpërthim i fortë diellor goditi aq shumë grimca të ngarkuara elektrikisht në Tokë sa që Provinca Kanadeze e Quebec humbi energjinë për nëntë orë.

Përveçse shkaktojnë probleme për teknologjinë tonë në Tokë, ato mund të jenë vdekjeprurëse për një astronaut nëse ato shkaktojnë lëndime ose ndërhyjnë në komunikimet e kontrollit të misionit.

Fusha magnetike e Tokës na ndihmon të na mbrojë nga pasojat më ekstreme të ndezjeve diellore.