Proteste e fermereve te bashkise Vau Dejes. Ata pretendojne se jane shpallur fitues per subvencionin e naftes por me pas nuk kane arritur qe ta perfitojne. Fermeret akuzojne qeverine shqiptare, bashkine Vau Dejes dhe drejtorine rajonale te bujqesise ne Shkoder se ndarja e naftes eshte bere mbi ngjyrime politike duke perjashtuar fermeret e djathte.

Ne mbeshtetje te protestes ishte edhe deputeti i PD i qarkut Shkoder Zef Hila i cili i beri thirrje ministres se bujqesise Frida Krifca qe te marre masat e duhura per te ngritur nje komision te perbashket me fermeret dhe per te evidentuar te gjitha abuzimet e bera me subvencionin e naftes. Fermeret bllokuan rrugen kryesore Shkoder-Tirane per disa minuta.