Kryeministri i Suedisë, Stefan Lofven, ka thënë se do e limitojë pranimin e punëtorëve nga jashtë, për të siguruar më shumë vende pune për suedezët e papunësuar dhe refugjatët që tashmë janë në shtetin nordik.

Në vitin 2016, Suedia ka garantuar lejet e punës për 12,000 njerëz të vendeve jashtë Bashkimit Europian. Këto shifra përfshijë rreth 4000 punëtorë që punojnë si pastrues, kuzhinierë, kamerierë dhe mekanikë, thotë zyra e emigracionit në Suedi, shkruan Al Jazeera. “Punët që kërkojnë pak apo aspak arsimin do të mbushen së pari nga personat e papunësuar që janë tashmë në vendin tonë,” tha Lofven për gazetarët në Stokholm, të premten. “ Është e paarsyeshme që të kemi një migracion për punë që konsistojnë në punonjës restoranti apo pjatalarës kur ne kemi persona të aftë që kanë ardhur tashmë si refugjatë,: tha Lofven. “Gjëja ë parë që do të bëjmë është të theksojmë se çdokush që mund të punojë do të punojë,” tha lideri 59-vjeçar.