Myftiu i Shkodrës Imam Muhamed Sytari ka folur për ngjarjet e fundit të ndodhura në Francë si dhe akuzat ndaj fesë islame. Myftiu Sytari tha se shprehja e shenjtë “Allahu Ekber” fik zjarre dhe nuk mund të jetë kurrë simbol i shkatërrimit dhe se muslimanët nuk

duhet që të ndihen në faj për një vepër që në fakt e dënon Islami dhe Libri i Shenjtë i Kuranit. Terma si “terrorizmi islamik” i kthejmë mbrapsht deklaroi Myftiu i Shkodrës pasi nuk janë tonat.