16 nentori eshte nje dite e shenuar per te gjithe besimtaret myslimane ne shqiperi por ne vecanti per familje Myftia.Komuniteti Mysliman dhe Myftinia shkoder e kane nderuar kete shtepi e cila cilesohet si monument culture me pllakaten e mirenjohjes si vendi kyc per rihapjen e xhamise se plumbit.

Mes dhjetra krereve te besimit islam apo intelektualeve politikane ishte edhe famullitari i kishes Ortodokse ne Shkoder at Nikolla Petani I cili se bashku me myftiun Imam Muhamed Sytari dhane nje mesazh te qarte per te gjithe qytetaret e besimeve te ndryshme.Kryefjala e kesaj dite duke e lidhur edhe me ngjarjet e fundit ne france ishte bashkjetesa ndermjet popujve dhe besimi ne zot I cili na udhezon te kundershojme me force cdo lloj dhune.Nga ana tjeter Kryefamiljari Mithat Myftia u shpreh i emocionuar per kete nderim qe i behet shtepise se tij.Kishte ardhur koha per te kapercyer ateizmin e gjate ne kohen e komunizmit .Ishte viti 1990 kur familja Myftia se bashku me nje grup te rinjsh moren iniciativen e organizimit te asaj hytbeje te mbajtur nga i ndjeri haviz Sabri Koci i cili qendroi i strehuar ne kete shtepi e ndodhur fare prane xhamise se plumbit I cili simbolizon objektin e qendreses dhe besimit ne zot.