Homazhet mortore për shkrimtarin Dritëro Agolli do të kryhen te diel në Pallatin e Kongreseve, nga ora 10.30 në orën 13.00.

Këshilli i Ministrave krijoi Komisionin shtetëror bashkërendues të punës per ceremonitë, që përbëhet nga kerët më të lartë të shtetit.

Gjithashtu, nuk mungojnë figura të tjera të letërsisë shqiptare si Ismail Kadare, Bardhyl Londo dhe Xhevahir Spahiu, si dhe kompozitori Limoz Dizdari dhe akademikët Ali Aliu, Rexhep Ismajli, Luan Starova, etj.

Dritëro Agolli ndërroi jetë të premten pasdite në moshën 85-vjeçare, për shkak të një sëmundjeje në mushkëri.