NDRYSHE NGA VITET E KALUARA ASNJË CEREMONI NË NDERIM TË DESHMORËVE. Partia demokratike dhe pushteti vendor ka harruar te perkujtoje 5 majin,diten e deshmoreve. Nuk dihet nese eshte harruar vertete apo ne menyre te qellimshme por qe siguisht kjo mungese ka rene ne syte e te gjitheve.

Ndryshe nga nje vit me pare ku kjo date perkujtohej ne menyre te organizuar dhe te ndare nga pjesa tjter e politikes sivjet nuk eshte pare asnje perfaqesues I te djathteve ti drejtohet njeres nga disa vendqenrime te monumenteve qe ndodhen ne qytetin verior.Ndryshe nga homologet e tyre shkodrane drejtues të lartë të Partisë Demokratike ne qender zhvilluan ceremonine e homazheve në nderim të tyre mëngjesin e kësaj të hënë ku vendosën kurora me lule pranë monumentit “Nënë Shqipëri” në Varrezat e Dëshmorëve të Kombit në Tiranë.Nderkaq krahu tjeter poltik me ne krye kandidaten me majte per bashkine Shkoder keti bazhdari kane vendosur kurora me lule prane varrezave te deshmoreve duke bere nderimet e rastit.