Dhjetra ish te perndjekur ne shkoder shprehin pakenaqesine e zvarritjes se nje sere procesesh qe jane jetike per kete kategori.Nje nga problemet kryesore mbetet marrja e kesteve per te gjitha kategorite apo zvarritja e hapjes se dosjeve .

Te ketij mendimi jane edhe dy nga te prekurit direkt te regjimit komunist Ndrek Palushani, i burgosur per ikje ne kufi dhe Rozina Trieshi mbesa e te njohurit dom Nikoll Mazreku. Ndrek Plaushani dhe Rozina Trieshi shprehen se prej 23 vitesh të burgosurit dhe të përndjekurit politikë përdoren politikisht, aspak në nderin misionit të tyre e të mbiekzistencës s, përpara një diktature nga më të egrat në Evropën Juglindore.Duke e lidhur me ceshtjen e dosjeve Keto te fundit nenvizojne se në të gjithë vendet është dënuar stalinizmi që në vitin 1956 dhe vetëm në Shqipëri sistemi i stalinizmit nuk u dënua asnjëherë, por nga ai regjim kaluam në sistemin pluralist.

Artikulli paraprakKËSHILLI NUK MIRATON KONTRATËN PËR STADIUMIT
Artikulli tjetërDITMIR BUSHATI “DUSH TË FTOHTË” DREJTORËVE TË SHKODRËS