Shoqata e ish te perndjekurve politik ne shkoder ashtu sic kishte paraljmeruar ka njoftuar nisjen e protestave masive.

E tille do te jete ajo e 26 nentorit ne Tirane teksa kryetari i kesaj shoqate ne shkoder Zenel Drangu shprehet se pas mbledhjes se rreth 100 perfaqesive u kemi bere thirrje te gjithe qytetareve qe ndjehen te tradhetuar nga te gjitha qeverite ti bashkohen kesaj nisme.Drangu informon se protesta do te behet perpara institucioneve kryesore te qeverise ne oren 11.Rreth 5 mije broshura do te shperndahen ne qytetin e shkodres gjate kesaj jave te cilat kane mbishkrimin thirrje e ndergjegjes kombetare, une protestoj.Unioni komhbetar I te perndjekurve politike ka shprehur disa here indiniaten e saj ne lidhje me shfaqjen e simboleve komuniste dhe indiferentizmin e qevrive nder vite ndaj kesaj kategorie personash.Kryeati I ketij unioni , Besim Ndregjoni ka akuzuar jo pak here mazhorancën shqiptare se po manisfeston simbole te diktaturës më të egër në Europë, duke i rikujtuar mazhorancës pasojat që regjimi komunist i la vendit tonë