Një aksion pastrimi është zhvilluar në pikën turistike të Shirokës këtë të shtunë. Ky aktivitet u organizua nga Caritasi Dioqezan Shkodër në bashkëpunim me shoqatës Drejtësi dhe Paqe, The Door Albania si dhe famullitë e Velipojës, Dajç Bregu i Bunës, Gurit të Zi dhe të Shirokës.

Të rinjtë pjesëmarrës në këtë aksion pastrimi I bëjnë thirrje bashkëmoshatarëve të tyre që të kujdesen për mjedisin.

Ky aksion erdhi si pjesë e projektit “Natyra është shtëpia jonë e përbashkët” i Caritasit Dioqezian Shkodër cili ka si qëllim ndërgjegjësimit dhe informimin e të rinjve për të mbajtur një mjedis më të pastër.