TË KUJDESEMI MË SHUMË PËR NATYRËN , QË EDHE AJO TË VAZHDOJ TË KUJDESET NJËSOJ PËR NE. Ditën e mërkurë në “Ditën e tokës “ që njhiet gjërësisht si dita ndërkombëtare e saj duket se të gjithë janë aktivizuar që të kontribojnë në mënyrën e tyre duke u organizuar në grupe kanë mbjellur pemë por kishtë edhe nga ata që janë organizuar për të pastruar ambientin dhe për tu kujdesur për natyrën .

EKO mëndje në “Ditën e tokës” organizoi një lëvizje pastrimi sensibilizues të përmasave të vogla , në molin e Urës së Bunës dhe zonën perreth saj . Pas pastrimit ata kanë shkuar për shëtitje në Shirokëe, në ishullin e saj dhe tek Vila e Zogut. . Realizimi I të tilla aktiviteteve sensibilizuese qytetit të Shkodrës I janë shtuar shumë kohët e fundit duke I angazhuar të rinjt në të tilla ndërrmarrje ekologjike , ku duket se qëllimi I “Eko mëndje” është që të kontribojnë sa më shumë për Shkodrën për ta bërë atë sa më të bukur ku në këtë aktivitet motoja e tyre ishtë “Të kujdesemi më shumë për natyrën , që edhe Ajo të vazhdoj të kujdeset njësoj për ne”